Wie zijn wij?

“DANDED” :
Staat voor Diabetes AND Eating Disorder.

Danded wil mensen met de combinatie diabetes en een eetstoornis een hart onder de riem steken. Momenteel ligt de focus op Diaboulimia omdat hier nog geen specifieke behandelingsmogelijkheden voor bestaan in België en Nederland. Andere vormen van diabetes en eetstoornissen vallen meestal onder de behandeling van de eetstoornis zelf.

Ons Team

Uit persoonlijke ervaring zijn we op de hoogte van de problematiek bij diaboulimia patiënten.

Door een goede mix van know-how en verschillende expertises, willen wij met ons team een meerwaarde zijn in de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg omtrent diaboulimia en andere eetstoornissen in combinatie met diabetes.

In samenwerking met verschillende instanties, en met respect voor onze eigen normen en waarden, zullen wij onze doelstellingen nastreven.

Team Danded

Jordy
Anckaert

Als vriend van Manon word ik dagelijks geconfronteerd met de strijd die mensen met Diaboulimia moeten aangaan. Ik hoop dat wij via Danded een impact kunnen hebben op de evolutie van de gezondheidszorg omtrent deze ziekte. Ik ben de administratieve duizendpoot van ons team. Ik zal mij bezighouden met de algemene administratie en het organisatorisch aspect.

Manon
Lefevere

Ik ben 23 jaar, en ben 12 jaar diabetes type 1 patiënte waarvan 10 jaar met diaboulimia. Na een zoektocht om hulp te vinden voor mijn aandoening, werd ik geconfronteerd met het feit dat er in België en Nederland weinig tot geen hulp mogelijk is. Dit project vertrekt dus vanuit een persoonlijk perspectief, maar is bedoeld voor al mijn lotgenoten. We want them to care as much as we do.

Jensy
Vroman

Ik ben een goede vriend van Manon en Jordy. Ikzelf heb geen diaboulimia of diabetes maar, toen ze mij hun project uit de doeken deden, wou ik mij hier meteen voor inzetten. Ik hoop dat we met ons project de ernst van de ziekte kunnen duidelijk maken en uiteindelijk een behandeling kunnen introduceren. Ik sta in voor de boekhouding en het wetgevend aspect van de vzw.

Margot
Vanfleteren

Ikzelf lijd al meer dan 20 jaar aan diabetes type 1. Ik pleit voor patiëntgerichte gezondheidszorg, wat mij al verschillende functies opgeleverd heeft in de medische sector. Daarnaast schrijf ik ook artikels voor de populaire en wetenschappelijke pers over patiëntgerichte zorg en diabetes. Ik jou mij vooral bezig met het medische aspect van Danded.

onze streefdoelen

  • Diaboulimia bespreekbaar maken

  • Opleidingen voorzien voor zorgverleners omtrent de behandeling van diaboulimia.

  • Aanbieden van faciliteiten waar we diaboulimia-patiënten kunnen samenbrengen.

  • Onderbouwde behandeling mogelijk maken in België en Nederland.

  • Diaboulimia laten erkend worden als een officiële aandoening. 

Let's stay in touch


Word lid van onze VZW 

Of volg ons via onze sociale mediakanalen